Opskrift på Flûtes
Surdej:
- 100 g Tipo 00
- 1 tsk Øko honning (flydende)
- ½ dl Gammeldags Kærnemælk
- ½ dl Vand
- 5 g Gær
Alt blandes sammen og står 2-5 dage i køleskabet.
Brød:
- 6 dl Lunken Vand
- ½ dl Oliven Olie
- 25 g Gær
- 1 ½ spsk Salt
- 250 g Durum
- 250 g Tipo 00
- 500 g Hvedemel
- 100 g Surdej
Gær opløses i Vand, Salt og Olie.
Melet æltes i opløsningen (i ca. 10 min).
Dejen hæver i ½ time.
Formes til 6-8 brød, som hæver ¾-1½1 time.
Ovnen varmes til 250°C, med en bradepande i bunden.
Brødes ridses, sættes ind og ½ dl vand (varm fra kedel) hældes i bradepanden, det bages 15 min v. 220°C.
Brødet køles af og fryses.
Brød sættes frossent i en 200°C varm ovn i 15-20 min til det er klar.
Alt efter temperatur, kan hæve med eth fugtigt klæde over (tages af de sidste 10 min inden det skal i ovnen( (1)