Please use a browser that supports javascript

Bogeskov.dk

Opskrift på Flûtes

Surdej:

  • 100 g Tipo 00
  • 1 tsk Øko honning (flydende)
  • ½ dl Gammeldags Kærnemælk
  • ½ dl Vand
  • 5 g Gær

Alt blandes sammen og står 2-5 dage i køleskabet.

Brød:

  • 6 dl Lunken Vand
  • ½ dl Oliven Olie
  • 25 g Gær
  • 1 ½ spsk Salt
  • 250 g Durum
  • 250 g Tipo 00
  • 500 g Hvedemel
  • 100 g Surdej

Gær opløses i Vand, Salt og Olie.

Melet æltes i opløsningen (i ca. 10 min).

Dejen hæver i ½ time.

Formes til 6-8 brød, som hæver ¾-1½1 time.

Ovnen varmes til 250°C, med en bradepande i bunden.

Brødes ridses, sættes ind og ½ dl vand (varm fra kedel) hældes i bradepanden, det bages 15 min v. 220°C.

Brødet køles af og fryses.

Brød sættes frossent i en 200°C varm ovn i 15-20 min til det er klar.

  1. Alt efter temperatur, kan hæve med eth fugtigt klæde over (tages af de sidste 10 min inden det skal i ovnen( (1)